Een prachtige verjaardagstaart maak je met gebruik van fondant

Oproep aan alle nieuwe bakkers! In deze blog lees je drie simpele ideeën voor het decoreren van kindertaarten met fondant. Als bakhobbyist kun je  niet wachten tot er weer iets te vieren is. Elk feest is een reden om  iets lekkers te serveren. Viert een van uw kinderen, kleinkinderen, buren, neven of nichten een vroege verjaardag? Dan is het  tijd om op zoek te gaan naar feestelijke ideeën  voor een kinderfeesttaart. Al deze ideeën kunnen ook op andere vieringen worden toegepast, maar  deze blog richt zich vooral op verjaardagstaarten voor kinderen. Je weet waarschijnlijk al  hoe je verschillende lagen cake kunt maken, dus  we zullen niet in details treden. We geven alvast een tipje van de sluier weg: gebruik fondant van Baktotaal voor de allerlekkerste verjaardagstaarten!

Keep it personal

Kies voor de achtergrond een kleur die past bij het feestthema of de favoriete kleur van de jarige. De basis is gelegd! Dit is het moment om aan de slag te gaan met je fondant- of knutsellettersnijder. Kies een kleur en verzin in plaats van het alledaagse “Gefeliciteerd…” of iets dergelijks, een persoonlijk statement. Kies een gezegde dat de jarige vaak zegt of gebruik een bijnaam die vaak wordt gebruikt. Een voorbeeld van zo’n uitspraak van een kind: “Je bent jarig, hè?”. Zo worden je taarten persoonlijker en dus nog lekkerder.

Donald Duck, Goofy of Peppa Pig? Het kan allemaal!

Het is  decoratie voor kinderen die dol zijn op een stripfiguur. Het kan variëren van beginnersniveau tot moeilijker. De keuze is aan jou! Laten we Peppa Pig als voorbeeld  nemen, het is een eenvoudig getal. Je kiest de fondantkleur voor de onderkant van de taart. Dan maak je een grote roze biggenkop, voeg je  zwart, ogen en mond toe. Met roze maak je een leuke muilkorf. Ben je klaar. Wil je meer uitdaging? Doe dan de hele figuur met het lichaam en al.

3D

Dit idee is heel eenvoudig en gemakkelijk te implementeren. Je kiest uitsteekvormen met verschillende maten geschikt voor jarige jongens of meisjes. Je kunt  denken aan: vlinders, auto’s, hartjes, sterren, etc. Zorg dan dat je verschillende kleuren fondant hebt uit dezelfde kleurenfamilie. Zodra je de cake met een achtergrondkleur hebt ontworpen, ben je klaar om te gaan. Snijd de geselecteerde vorm bij in alle drie de kleuren. De donkerste vorm is ook de grootste vorm, enzovoort. Begin altijd  met de donkerste kleur en werk naar boven toe met de lichtste. Bevestig ze vervolgens van de grootste tot de kleinste overlapping op de taart, nu heb je een 3D-effect gecreëerd.