Hoe kun je een badkamer helemaal persoonlijk maken naar jouw smaak?

De badkamer: we brengen er elke dag tijd door. Soms kort, soms langer, maar het is hoe dan ook fijn als je je hier even heerlijk kunt terugtrekken. Even ontspannen in bad of relaxt onder de douche, rustig je make-up doen of je voorbereiden op een lange dag of een leuke avond uit: we doen het allemaal in de badkamer. Hoe maak je je badkamer helemaal naar jouw smaak, zodat je je hier altijd op je gemak voelt?

Kleur

Kleur heeft enorm veel invloed op hoe je je voelt. Kies daarom in je badkamer vooral kleuren die jou aanspreken en waar jij je prettig bij voelt. Kies je voor warme kleuren, dan zul je je eerder prettig en relaxt voelen dan wanneer je voor harde, koele kleuren kiest. Zo is een spierwitte badkamer voor de meesten niet iets waar ze zich zullen ontspannen. Maar, op kleur kun je wel uitgekeken raken. Je kunt er dus voor kiezen om de basis, zoals het sanitair en tegels, neutraal te houden en met accessoires warmte en sfeer toe te voegen. Deze kun je nu eenmaal gemakkelijker vervangen. Kies bijvoorbeeld voor houten kasten voor een rustig, warm en Scandinavisch gevoel.

Licht

Nog zoiets wat veel invloed op jou heeft: licht. De badkamer heeft veel functies, dus het is goed om heel goed na te denken over het licht. Kies voor licht dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld inbouwspots die dimbaar zijn, zodat je in sfeerverlichting rustig in bad kunt ontspannen, maar ook ’s ochtends goed wakker wordt met feller licht.

Met spotjes badkamer zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld bij de wastafel extra licht krijgt, zonder dat je de hele badkamer in een fel licht zet. Zo creëer je rust en toch voldoende licht om make-up aan te brengen bijvoorbeeld.

Planten

Heb jij een badkamer waar daglicht komt? Dat is mooi, want dan kun je planten plaatsen. Planten zuiveren de lucht én zorgen voor een ontspannen gevoel. Bovendien voeg je direct sfeer toe aan je badkamer, in de stijl die jij wil. Een badkamer in tropische, Balinese stijl bijvoorbeeld, kan niet zonder een paar mooie grote planten.