Hoe kies je het juiste laminaat?

Heb je net een nieuw huis gekocht? Of is jouw huidige vloer toe aan vervanging? Dan ben je vast op zoek naar laminaat. De keuze van welk laminaat is erg belangrijk, laat je dus niet leiden door de aanbiedingen van bijvoorbeeld bouwmarkten. Verdiep je eerst in laminaat voordat je overgaat tot het aanschaffen van laminaat. In de kwaliteit van laminaat kan ontzettend veel verschil zitten en je wilt wel dat jouw vloer lang mee gaat. Wij geven je de beste tips, zodat jij het beste laminaat voor jouw ruimte koopt.

Productie laminaat

Voordat je laminaat koopt, is het misschien fijn om te weten wat het precies inhoudt. Een laminaatplank bestaat uit samengeperste houtvezels. Hier wordt een verharder aan toegevoegd waarna de plank vervolgens afgemaakt wordt met een print. Vervolgens komt er een beschermlaag overheen zodat de plank zo lang mogelijk goed blijft.

In welke ruimte komt het laminaat?

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen bij de aankoop van het laminaat, is in welke ruimte het laminaat gelegd wordt. Laminaat kan niet tegen veel vocht, dus voor een badkamer laminaat aanschaffen is geen goede keuze. Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat het laminaat in de woonkamer steviger is dan bijvoorbeeld in de slaapkamer. Dit komt doordat de vloer in de woonkamer veel meer gebruikt wordt. Laminaat kopen van goede kwaliteit is hierin ook belangrijk. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer het laminaat kan hebben.

De kwaliteit van het laminaat

Laminaat wil je van goede kwaliteit hebben, dit zorgt voor meer gemak en genot van de vloer. Maar waar moet je bij laminaat op letten om de kwaliteit te beoordelen? Ten eerste bevat kwalitatief laminaat vaak een keurmerk. Daarnaast sorteren speciaalzaken de beste kwaliteit laminaatvloeren. Wil je dus verzekerd zijn van een kwalitatieve laminaatvloer? Schaf deze dan voor de zekerheid aan bij een speciaalzaak. Ook wanneer je het leggen van het laminaat wil uitbesteden, kun je vaak ook bij een speciaalzaak terecht.