Je een echte F1 coureur voelen - Het kan

Je een echte F1 coureur voelen? Het kan!

Formule 1 is een super populaire sport tegenwoordig en de internationale wedstrijden trekken veel fans en kijkers. De rivaliteit spat er vaak vanaf en de ingewikkelde banen en bochten maken het uiterst spannend om naar te kijken. Heb jij altijd al willen weten hoe het is om in de schoenen van een F1 coureur te staan? Grijp dan je kans en ervaar op je eigen niveau hoe een racewedstrijd eruitziet! Misschien ga jij wel met die wereldtitel naar huis.

Ben jij een grote Formule 1 fan?

Door het succes van Max Verstappen is Nederland helemaal in de ban van Formule 1. Echter, niet alleen deze grote racer van eigen bodem zorgt voor de grote populariteit van Formule 1, aangezien de racesport om allerlei redenen fans en kijkers trekt. Misschien kijk jij wel naar Formule 1 vanwege de bijzondere banen en bochten of voor de rivaliteit tussen grote coureurs? Zo zijn er nog veel meer soorten F1 fans die het racen op de voet volgen.

Formule 1 is de hoogste klasse van internationaal racen en houdt al sinds 1950 internationale wereldkampioenschappen. Tegenwoordig zijn er tien teams die elk met twee coureurs en auto’s deelnemen. Hierbij zijn er twee wereldtitels te bemachtigen: de constructeurstitel voor een team en de individuele wereldtitel voor een enkele coureur. Het doel is om zo hoog mogelijk te finishen tijdens het racen, waardoor zo veel mogelijk punten worden behaald.

Voel je een echte Formule 1 coureur

Om welke reden jij ook naar deze populaire sport kijkt en wat voor soort Formule 1 fan je ook bent, jij kunt je droom waarmaken en zelf ervaren hoe het is om een F1 coureur te zijn. Boek nu je race experience bij the official F1 racing centre en ga in een virtuele raceauto de strijd aan met negentien andere coureurs. Hierbij kom je diverse elementen tegen, zoals rook van de banden bij de start van de race en lichteffecten bijpassend aan de acties op de baan. Ook voelt het net alsof de G-kracht door je lichaam zindert en het geluid van de motor in je oor brult als je een versnelling inzet. Als een echte F1 coureur kun je tevens over de boordradio schreeuwen als je van de baan wordt gereden.

De hele beleving duurt ruim een uur, waarbij je oefent in een vrije training, je snelste ronde kan neerzetten in de kwalificatie en laat zien hoe snel je daadwerkelijk bent tijdens de race. Afsluitend wordt er een prijsuitreiking gehouden.

Drie skills levels

Bij Formule 1 Utrecht kun je kiezen uit de volgende drie skills levels:

  • Soft: Begin met een vrije training, waarna je door gaat naar de kwalificatie en twee sprint races. Er is geen pitstop of bandenslijtage en je racet met droog weer.
  • Medium: Kies jij voor medium? Dan kies je voor een vrije training, kwalificatie en een lange race. Daarnaast staan botsen, penalty’s en bandenslijtage aan en is een pitstop verplicht. Het weer is variabel.
  • Hard: Tot slot bestaat dit programma uit een kwalificatie en lange race, waarbij botsen, bandenslijtage en penalty’s aanstaan. Je hebt te maken met variabel weer tijdens de race en bent verplicht om een of meerdere pitstops te houden.

Verschillende arrangementen

Om de hele racebeleving nog completer te maken, kun je kiezen uit verschillende arrangementen, van platina tot brons. Dit houdt in dat je eten en drankjes erbij krijgt en zelfs een podiumceremonie. Daarnaast is er voor kinderen en families een speciaal arrangement beschikbaar.

Wanneer kom jij jouw skills als F1 coureur testen om met de eerste prijs naar huis te gaan?