Zilver verkopen: wat, hoe en waar?

Zilverwerk hebben dat ergens in een kast opgeborgen blijft en niet meer wordt gebruikt, voelt onnodig. Helemaal wanneer een gebrek aan ruimte de overbodigheid alleen maar benadrukt. Wanneer je deze spullen al jaren niet meer hebt aangeraakt is het logisch dat je op zoek gaat naar een andere bestemming. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om jouw zilver te verkopen. Hierdoor ben je van de spullen af en krijg je hier een leuk bedrag voor. Maar wat, hoe, waarom en waar kun je jouw zilver verkopen?

Wat verkopen

Bij zilver denk je wellicht met name aan sieraden: ringen, kettingen, armbanden, horloges en andere prachtige accessoires. Maar niet alleen dit bevat zilver. Ook decoratie objecten zoals kandelaars, beelden en dienbladen kunnen van zilver gemaakt zijn. Naast decoratie en accessoires werden er vroeger veel serviezen en bestek van zilver gemaakt. Producten van hoogwaardige kwaliteit die met name voor speciale gelegenheden werden gebruikt. Tot slot vallen munten ook onder het zilverwerk. Munten van vroeger maar ook van afgelopen decennia zijn gemaakt van zilver. Ook deze objecten kunnen verkocht worden en geld opleveren. Zo staat Feddema – een bedrijf dat zich richt op in- en verkoop van o.a. goud, zilver, munten, postzegels en bankbiljetten – zeker open voor het kopen van collecties zilveren munten.

Waarom verkopen

Zilver verkopen kan te maken hebben met verschillende redenen. Misschien draag je bepaalde sieraden nooit meer en vind je het jammer dat ze liggen te verstoffen. Ook door een verhuizing kan het zijn dat je minder ruimte hebt om al het zilverwerk op te bergen en te gebruiken. Een zilveren servies en bestek voor 20 personen is natuurlijk een gave collectie maar niet per se nodig wanneer je alleen woont. Wanneer er geen anderen zijn die deze spullen willen hebben binnen de familie bijvoorbeeld, is het verkopen het zilverwerk een slimme zet. Met de opbrengsten kun je natuurlijk iets nieuws aanschaffen of dit geld bijvoorbeeld investeren in een vakantie. Wanneer je niet gehecht bent aan het geld wat het opbrengt, kan dit ook een mooie manier zijn om een goed doel te steunen.

Hoe verkopen

Omdat zilver een bepaalde waarde heeft, is het gemakkelijk om opgelicht te worden. Personen of bedrijven die een te lage prijs bieden of onzorgvuldig omgaan met jouw spullen dragen bij aan een negatieve ervaring. Daarom is het van belang om van tevoren goed uit te zoeken waar je jouw zilver gaat verkopen. Voorafgaand aan het verkopen van het product kun je advies inwinnen bij een plaatselijke juwelier. Vraag naar haar of zijn ervaringen en kennis en zoek naar mogelijkheden om jouw producten te laten taxeren. Zo heb je meer zekerheid.

Waar verkopen

Na de taxatie en het inwinnen van advies is het tijd voor het echte werk, namelijk het daadwerkelijk verkopen van de zilveren producten. Het is raadzaam om dit te doen bij een gerenommeerd bedrijf dat zich richt op zilver inkoop en transparantie en betrouwbaarheid na streeft. Hier kunnen de producten op een professionele wijze getaxeerd worden en prijzen bepaald worden. Hierna kunt u met een mooi bedrag op zak naar huis!