4 tips voor als je als beginner cryptomunten wilt kopen of verkopen

Wil je beginnen met het verhandelen van cryptomunten? In deze blog delen we X tips waar je rekening mee kunt houden als je wilt gaan handelen. Zo maak jij niet de fouten die de beginners voor jou wel hebben gemaakt.

Tip 1. Investeer wekelijks of maandelijks een vast bedrag

Je uitgangspunt is natuurlijk altijd voor een laag bedrag kopen en een hoog bedrag verkopen wanneer je cryptomunten gaat verhandelen. Maar het is niet makkelijk het beste moment te bepalen voor wanneer je dit moet doen. Hierdoor kun je soms geld mislopen. Daarom is het raadzaam wekelijks of maandelijks een vast bedrag in cryptomunten te investeren en een lange termijn visie aan te houden. Op deze manier hoef je je niet druk te maken over het perfecte moment. Deze strategie wordt kostprijsberekening genoemd.

Tip 2. Beweeg mee met de markt

Heeft een cryptomunt de tendens te stijgen of te dalen? Dan is het slim om met deze trendlijn mee te gaan. Een trend biedt kansen maar kan ook tot veel risico leiden. Cryptokoersen kunnen erg beweeglijk zijn. Er zijn verschillende factoren die volatiliteit veroorzaken. Het is verstandig hier inzicht in te krijgen, maar dit zal in het begin best lastig zijn. Dus ga mee met de trendlijn en neem geen tegengestelde positie in.

Tip 3. Focus op wekelijkse resultaten

Veel beginners hebben de neiging om alle koersveranderingen op de minuut te blijven volgen. Zodat ze op een prijsbewegingen kunnen inspelen. Toch kun je beter op wekelijkse basis de resultaten bekijken. Dan kun je zien hoe jouw cryptomunt zich op de lange termijn ontwikkeld. Geduld is heel belangrijk wanneer je gaat handelen in cryptomunten. Het duurt vaak weken voordat je echt resultaten gaat zien.

Tip 4. Investeer alleen met eigen geld

Soms verlies je geld en soms verdien je geld. Handelen in cryptomunten kan risicovol zijn. Handel daarom alleen met eigen geld, en geld dat je kunt missen. Zo voorkom je dat je in financiƫle problemen komt wanneer er sprake van verlies is. Een veilig platform waar je cryptomunten kunt kopen en verkopen is anycoindirect.