Aan de hand van deze tips kan je stormschade voorkomen

Stormschade is iets wat je niet graag wilt aan je huis, maar is ook schade waar je zelf niks aan kan doen. Het kan zomaar zijn dat je dakpannen zijn weggewaaid, lekkage hebt of dat er bomen zijn omgevallen op je huis. Als je een opstalverzekering neemt ben je voor deze schade verzekerd. Daarnaast hebben wij een aantal tips, zodat jij zelf stormschade kan voorkomen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Haal alle spullen naar binnen

Als je weet dat het gaat stormen is het slim om alle spullen naar binnen toe te halen. Op deze manier weet je zeker dat jouw spullen veilig zijn. Het kan namelijk zo voorkomen dat jouw spullen door de lucht heen vliegen. Hierdoor weet je zeker dat de spullen en jouw huis geen schade oplopen!

Check regelmatig de dakpannen op je huis

Dakpannen hebben veel voordelen. Maar, in combinatie met een fikse storm is dit echter niet meer het geval. Een klein beetje wind kan er al voor zorgen dat de dakpannen in het rond vliegen. Dit is niet alleen gevaarlijk voor voorbijgangers, maar dit zorgt er ook voor dat de kans op lekkage een stuk groter is. Om dit te voorkomen is het slim om een keer in de zoveel tijd een dakpannen check te doen. Op deze manier weet je zeker dat de dakpannen nog strak en stevig op jouw dak liggen.

Doe alle ramen dicht

Als het heel hard stormt kan een raam zo uit het kozijn vliegen, daarnaast kan het ook nog eens voor lekkage zorgen, zelfs door het kleinste kiertje kan dit komen. Maak er daarom dus een gewoonte van om de ramen altijd dicht te doen wanneer je niet in huis bent. Wanneer je weggaat kan het nog goed weer zijn, maar dit kan zo omslaan. Bekijk dus altijd goed het weerbericht, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Goed verzekerd tegen stormschade bij InShared

Zorg ervoor dat je een goede opstalverzekering hebt, dit maakt het minder erg als er schade is aan je huis. meer informatie nodig, neem dan gerust een kijkje op de website van InShared of neem contact op met de klantenservice.