Aanhangwagen auto: dit zijn de verschillende soorten

Aanhangwagens voor de auto worden veel gebruikt voor het vervoeren van auto’s. Met een autotransporter heb je een veilig en kwalitatief goed transportmiddel. Er zijn veel verschillende autotransporters, het is belangrijk om te weten wat je wilt gaan vervoeren. Hoe zwaar de lading maximaal kan worden. Als je bijvoorbeeld duurdere auto’s wil gaan vervoeren dan is het toch handig om voor een autotransporter in de hogere prijsklasse te kiezen.

Een aanhangwagen auto hoe herken je die?

Een autotransporter kun je herkennen aan de 10 cm hoge gelaste reling rondom de aanhangwagen. Eigenlijk is de autotransporter bijna hetzelfde als een multitransporter. Het verschil is alleen dat de autotransporter dus een reling van 10 cm heeft en een multitransporter borden rondom heeft. De reden voor de reling is omdat de auto hierdoor meer bindmogelijkheden heeft om de auto of machine aan te bevestigen.

Kantelbare aanhanger voor de auto

Sommige autotransporters beschikken over een kantelsysteem. Hierdoor kunnen de auto’s of machines makkelijker de aanhanger op rijden. Een autotransporter die over zo’n kantelsysteem beschikt is de Eduard autotransporter. Dit kantelbare chassis zorgt namelijk voor een oprijhoek vanaf 4,7°. Voor auto’s met een zeer lage wielbasis is dit erg functioneel. Daarnaast is deze autotransporter voorzien van een uitzetsteun aan de voorkant. Hierdoor wordt het trekkende voertuig niet extra belast tijdens het laden. Dit bevordert het gebruiksgemak en de veiligheid van de aanhangwagen auto aanzienlijk.

Aanhangwagen auto van Anssems

Anssems heeft drie verschillende modellen met betrekking tot autotransporters. De MSX modellen zijn geschikt voor het vervoeren van auto’s, grasmaaiers, graafmachines of landbouwmachines van klein formaat. De MSX is standaard uitgerust met een gesloten vloer en stalen oprijplaten die slim geïntegreerd zijn onder de laadvloer.

De Anssems AMT is ook een autotransporter die breed inzetbaar is. Ook is deze aanhangwagen 100% houtvrij. Deze aanhangwagen is breed inzetbaar omdat het beschikt over een aluminium vloer. Uiteraard is ook dit model beschikbaar met rijplaten, steunpoten, een lier, kantelbaar neuswiel en natuurlijk goede verlichting. Door de zijmarkeringsverlichting is de aanhanger extra goed zichtbaar in het verkeer. Er is ook nog een ander model die net iets anders is als de AMT, dat is namelijk de AMT-ECO, deze verschilt op een aantal punten.

De AMT-ECO heeft namelijk een lange V-dissel hierdoor is deze uitstekend wendbaar. Het beschikt over een lage laadvloer en ruimte in het midden van de laadvloer, hierdoor heeft deze autotransporter een laag eigen gewicht en daardoor een relatief hoog laadvermogen.

Aanhangwagen auto van Eduard

De autotransporters van Eduard zijn beschikbaar in verschillende vormen. Namelijk als enkelasser, dubbelasser en drieasser. De dubbelasser is daarnaast ook beschikbaar met kantelsysteem. Het voordeel van de Eduard autotransporters is dat je zelf eenvoudig de aanhanger kan samenstellen. Dit kan namelijk met behulp van de configurator, hier kan je kiezen in lengtes tot 6.0 meter en bruto laadvermogens tussen 1000 kg en 3500 kg. Het chassis van de autotransporter is gelast en verzinkt voor het hoogst mogelijk veiligheidsnieveau. Ook heeft de autotransporter een slimme geïntegreerde opbergplek voor de oprijplaten.

Voor meer informatie over de autotransporters ga je naar aanhangwagendirect.nl!