Dit zijn de trends voor je woning deze lente

Wat is er fijner dan om even lekker in de woontrends van 2021 te duiken? Voor iedereen die zin heeft om spreekwoordelijk de bloemetjes buiten te gaan zetten, hebben we deze blog de woontrends van deze lente op een rijtje gezet. Zet de ramen maar open, start de voorjaarsschoonmaak maar want jouw woning is straks klaar voor de lente!

Nieuwe kussentjes op de bank. Een frisse kleur op de wand. Of een compleet nieuwe vloer? Zit jij te popelen om je thuis aan te pakken? Dan wil je dat natuurlijk wel volgens de woontrends van dit jaar doen. Daarom hebben wij ze even voor jou op een rijtje gezet.

Dit zijn de woontrends van het voorjaar:

  • Natuurlijke en neutrale kleuren uit de natuur
  • Donkerblauw voor klassieke luxe
  • Koper, goud en messing in accessoires
  • Scandinavisch interieur
  • Lichte houtsoorten op de vloer of als lambrisering

Aardetinten en natuurlijke kleuren

Dit voorjaar zien we vooral veel natuurlijke en neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan aardetinten zoals bruin. Maar ook andere kleuren uit deze families kun je goed terug laten komen in je woning. Zoals bruin, rood of andere sikkens verf. Maar ook geel, blauw en groen zijn kleuren die we in de natuur vinden. Deze kleuren zijn vooral mooi wanneer je niet voor de gemaakte kleuren kiest, maar vooral de natuurlijke tinten aan weet te houden en weet te combineren.

Een andere kleur die we veel terug gaan zien dit jaar is donkerblauw. Donkerblauw is de kleur van vertrouwen, rust, koelte en klassieke luxe. Prachtig om deze kleur dus terug te laten komen in bijvoorbeeld je slaapkamer of in het woongedeelte. Deze kleur blauw kun je goed combineren met zwart en met grijs. Zo geef je net even wat meer pit aan deze stabiele kleur. Maar vergeet deze kleuren ook niet te combineren met warme kleurtonen. Bijvoorbeeld in een prachtige houten vloer of metalen stoffen.

Koper, goud en messing

Koper, goud en messing zien we ook dit jaar weer veel terugkomen. Kleuren en metalen die goed te combineren zijn met bovenstaande kleuren. En natuurlijk bij de lichte houtsoorten. Ook dit jaar zijn Scandinavische interieurs weer in. Gaat deze stijl überhaupt ooit uit? Met lichte houtsoorten bedoelen we eikenhout, bamboe, lichte MDF-platen of acacia-hout. Deze houtsoorten passen perfect in jouw woning.

Wat kun je dit jaar nog meer doen met hout?

Naast het op de grond leggen kun je er ook voor kiezen om hout terug te laten komen in bijvoorbeeld je meubels, maar ook een houten plafond of een lambrisering kan het perfect. Hiervoor kun je kiezen om de vloer door te laten lopen in de lambrisering voor een landelijk effect. Als je voor houten lambrisering kiest, is een stralend wit plafond wel weer een must om het niet te donker te maken. Dit kun je realiseren met sikkens alphacryl plafond verf.

Ben jij er al over uit?

En wil jij straks jouw hele woning gaan verbouwen of pak je het kamer voor kamer aan? Door bijvoorbeeld een muur te verven of een aantal nieuwe accessoires toe te voegen aan je woning, kun je al snel deze woontrends toe passen aan je woning.