Zo verstuur je jouw pakketjes professioneel

Eerlijk is eerlijk. Nu we in deze bijzondere tijd leven, bestellen we meer dan ons lief is. Alles wat je nodig hebt, koop je op het internet. Maar hierdoor hebben ook steeds meer mensen online shoppen ontdekt. Kleine webshops met zelfgemaakte producten schieten als paddenstoelen uit de grond. Verkoop jij handgemaakte sieraden? Tweedehands kleding? Of verhandel jij jouw zelfgemaakte kunst? Wat je ook op de post doet, zorg ervoor dat het professioneel is ingepakt. Hierover vertellen we jou alles in deze blog.

Een pakket verstuur je professioneel omdat je wilt dat de inhoud ongeschonden aankomt op het adres. Maar dat niet alleen. Je wil ook dat de eerste indruk van jouw onderneming goed is. Dat het pakket schoon en compleet is. En dat je geen pakketjes terugkrijgt.

1. Pak de pakketten professioneel in

Je hebt veel zorg en liefde gestopt in je producten. En daarbij wil je natuurlijk ook dat het product goed aankomt bij de koper. Daarom is het inpakken een belangrijk onderdeel van jouw professionele aanpak. Allereerst is het belangrijk dat je jouw pakket niet in een oude AH-tas inpakt of een vuilniszak. Kies voor nieuwe kartonnen dozen of verpakkingen die aansluiten bij jouw bedrijf. Is het breekbaar? Zorg dan ook voor vulmateriaal, zodat de zending niet kapotgaat onderwerk. Ook kan je gebruikmaken van de juiste verzendlabels met daarop je eigen logo of andere marketinguitingen. Gebruik bijvoorbeeld de professionele labels van Crazy Labels.

2. Doe er een handgeschreven kaart bij met een kortingscode

Het pakket is een mooi moment voor een goede eerste indruk. Kies er daarom voor om bijvoorbeeld een handgeschreven kaart bij het pakket te stoppen al dan wel niet met een kortingscode. Hierdoor trigger je de koper om nog een bestelling te plaatsen. Je kan ook vragen om een review, je social meda-gegevens doorgeven of aansporen om de kaart aan iemand anders te geven die wel een kortingscode kan gebruiken. Maar los van dit alles is het ook gewoon een mooi gebaar! Ook leuk om bijvoorbeeld stickers toe te voegen of een tester.

3. Verzend de pakketten met een gerenommeerd verzendbedrijf

Het ene verzendbedrijf is het andere verzendbedrijf niet. En daarom is het goed om niet voor de allergoedkoopste te gaan. Sommige bedrijven gaan niet zo netjes met de pakjes om als andere. Kies daarom voor een verzendbedrijf waarbij jij ook in je recht staat wanneer er iets met de zending gebeurt of nog erger, wanneer het eventueel kwijtraakt.

Denk aan de eindbeoordeling

Zoals je kunt lezen is het niet lastig om het professioneel aan te pakken. Je moet wellicht investeren in goed verpakkingsmateriaal, wat marketing-uitingen zoals kaarten of stickers en je moet op zoek gaan naar een betrouwbaar verzendbedrijf. Maar het verkopen van producten is één en goed je plichten als onderneming nakomen is natuurlijk twee. Daarom is het erg belangrijk om dit serieus te nemen. En als je dan aan het einde van de rit een goede beoordeling of review krijgt? Dan ben je toch een gelukkig mens!