Eigen onderneming starten? Dat begint met een website

Wil jij een eigen website maken? Wat voor een website moet je dan maken en wat past bij jouw bedrijf? Wij zetten een aantal verschillende soorten websites voor je op een rij.

Of je nu een blog wil starten of een zakelijke website, je wil uiteindelijk gewoon dat je website gevonden wordt en je blogs worden gelezen. Door slimme teksten te schrijven zal je beter vindbaar worden via Google. Maar dit heeft ook tijd nodig. Een goede website maker kan je helpen bij het opzetten van een goed vindbare website

Wat voor website wil je maken?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten websites. Iedere ondernemer heeft een ander soort onderneming. Waar de één een uitgebreide webshop heeft met wel honderden producten heeft de ander een webshop met maar 4 producten. Maar misschien verkoop jij helemaal niks en richt jij je op artikelen en schrijf je blogs over het dagelijks leven of focus jij je op een bepaald onderwerp zoals wandelen of biologische voeding. Dan hoef jij geen grote website te hebben. Wij zetten een paar voorbeelden op een rij:

Een kleine website

Bij een kleine website moet je denken aan een portfolio, een contactpagina en misschien een homepage. Meer wil jij niet op je website hebben. Je wil vindbaar zijn via Google, maar er moet geen uren aan werk gaan zitten in jouw website. Denk hierbij aan een kunstenaar die zijn kunst niet online verkoopt, maar wel online wil laten zien aan potentiele klanten.

Een blog of online tijdschrift

Bij onlineblogs kan je alle kanten uitgaan. Het kan zijn dat je twee blogs in de week schrijft, maar misschien schrijf jij er wel iedere dag één. Hoeveel blogs je ook schrijft het zal qua websitestructuur niet veel veranderen aan jouw website. Een goed overzicht op je website is handig zodat mensen jouw blogs makkelijk kunnen terugvinden. De grootte van je website zal wel iets anders ingedeeld zijn dan bij een kleine website.

Een zakelijke website

Nu kan je denken aan een webshop waarbij je allerlei artikelen wil verkopen. Maar je kan ook denken aan een website met een hele community. Of een website waarbij je een onlineopleiding hebt opgezet. Je zal begrijpen dat je dan een grotere website nodig hebt. Er zijn vaak verschillende plugins te downloaden om de website te creëren die jij voor ogen hebt.

Hoe word je vindbaar via Google

Waar je nu ongeveer weet wat voor soort website jij wil maken moet je ook nog vindbaar worden via Google. Want wanneer niemand op jouw website komt dan zal je automatisch minder verkopen. Je kan natuurlijk betaalde advertenties draaien, maar het nadeel is dat wanneer jij stopt met betalen je onder aan de lijst beland. Het beste is daarom om je website organisch te laten groeien. Dit doe je door veel teksten te schrijven waarmee jij klanten kan helpen. Verwerk door je teksten mooie foto’s en video’s, en Google zal jouw website beter vindbaar maken. Een blog is daar een goed voorbeeld van.

Er wordt inmiddels onderzoek gedaan naar machtsmisbruik door Google. Bekijk er hier een artikel over.