Hoe kies ik de juiste DJ voor mijn evenement?

Muziek is een echte sfeermaker op welk evenement dan ook. Moet je binnenkort een evenement organiseren? Een bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeest? Tegenwoordig heb je veel keuze als het gaat om het inhuren van DJ’s. Er zijn verschillende genres en elke DJ zorgt voor een andere sfeer. Je wilt natuurlijk een onvergetelijk evenement organiseren en daarvoor moet je de juiste DJ kiezen. Wij geven je een aantal praktische tips over het boeken van een DJ.

Type evenement

Voordat je op zoek gaat naar DJ’s moet je voor jezelf duidelijk hebben wat je wilt organiseren en voor wie. Er zijn verschillende typen evenementen en deze vragen voor andere soorten muziek. Of het nu gaat om een bruiloft, huisfeest of een grote markt, voor ieder feest is er een geschikte DJ te vinden. Vraag jezelf af wat het publiek leuk vindt. Een DJ voor een 40e verjaardag draait namelijk andere muziek dan bij een sweet 16 party. Wanneer je weet wat je gasten willen horen, kan je snel bepalen welke DJ je wilt gaan boeken.

Muziekvoorkeuren

Het is mogelijk om een allround DJ te boeken voor je evenement, maar als je een bepaalde muziekvoorkeur hebt, kun je ook een specifieke artiest inhuren. Bedenk van tevoren welke muziek je graag wilt horen en welke niet. Denk niet alleen aan wat jij leuk vindt, maar houdt ook rekening met je gasten. Er zijn verschillende genres. Zo heb je onder andere disco, hiphop, techno en house. Afhankelijk van het type evenement stem je de muziek af. DJ’s op bepaalde evenementenwebsites als Evenses.com geven altijd aan welke muziek zij draaien, zodat je weet waar je aan toe bent.

Budget

Niet helemaal onbelangrijk is het budget voor het evenement. Er zijn tegenwoordig onwijs veel DJ’s waaruit je kunt kiezen, maar elke artiest heeft een andere prijs. Bekende DJ’s boeken kost veel meer dan het inhuren van de lokale DJ uit het dorp. DJ’s zijn te boeken vanaf een paar honderd euro tot een paar duizend euro. De prijs hangt af van verschillende factoren, namelijk van de populariteit van de DJ, de duur van het optreden en de benodigde apparatuur. Je bespaart geld als je zelf al de enige apparatuur in huis hebt.