Je hoeft niet meer dan deze 4 akkoorden te kennen om te jammen

Wanneer de zon weer gaat schijnen, wordt het hoog tijd om buiten muziek te maken. In het park, op het strand, in de tuin of op het balkon, het maakt niet uit waar. Dat kan heel makkelijk met Chordify, maar daar heb je natuurlijk wel het juiste repertoire aan liedjes voor nodig. Voor deze zomerse nummers hoef je niet meer dan vier akkoorden te kennen.

Want waarom zou je je inspannen met zulk mooi weer? Sommige liedjes zijn gewoon goed omdat ze zo lekker simpel zijn. Geen gedoe, gewoon de basis. Daar draait het om, en daarom hebben we zonnige nummers voor je uitgezocht die precies dat belichamen. Je hoeft alleen de G, C, D en E mineur hiervoor te kennen.

Pink – F**kin’ Perfect

De perfecte song voor de perfecte avond, wanneer je je vrienden wilt verrassen met een minder voor de hand liggend nummer. Want wees eerlijk, maar weinig mensen verwachten een rockend Pink liedje. Deze hit heeft alle ingrediënten voor een goeie rock ballad: rebels, gevoelig en ook nog eens een mooie kans om met je stem te shinen. Je hoeft alleen maar hier ‘F***kin’ Perfect’ van Pink te oefenen.

The Cranberries – Zombie

Een gouden ouwe is altijd prima als je even geen nieuw nummer kunt bedenken. Dit nummer klinkt misschien wat lastiger, maar het zijn alleen maar E mineur, G, D en C akkoorden. Het onderwerp van het liedje is misschien wat zwaar, maar het blijft een klassieker. Speel mee met ‘Zombie’ van The Cranberries.

Green Day – Good Riddance

Riemen vast, we gaan terug naar de jaren ‘90 toen punkers ook nog eens gevoelige akoestische liedjes speelden. Green Day frontman Billie Joe Armstrong schreef dit nummer toen z’n vriendin naar Ecuador besloot te verhuizen. Het is een mooi voorbeeld van hoe een pijnlijk nummer over liefdesverdriet nog best vrolijk kan klinken. Dus pak je gitaar en speel ‘Good Riddance’ van Green Day.

Machines – Biffy Clyro

Als je voor een steady slag met melodische vibe wilt gaan, dan is deze onmisbaar bij je kampvuur muziekrepertoire. Hoe lawaaierig het ook is, mensen vallen stil en gaan mijmeren over momenten dat ze alles wilden opgeven voor de liefde. Dat is ook wat waard, toch? Niet over nadenken en ‘Machines’ van Biffy Clyro gelijk in je setlist opnemen!

Check hier alle liedjes bestaande uit dezelfde vier akkoorden.