6 ongewone dingen om een abonnement op te nemen

Een abonnement op de krant, een tijdschrift of een streamingsdienst is niets ongewoons. Maar er zijn veel meer dingen waarop je een abonnement kunt nemen, ook zaken waarvan je het misschien niet verwacht. We bespreken zes ongewone dingen om een abonnement op te nemen.

Sokken

Elke maand sokken in de brievenbus is wel even iets anders dan een nummer van de Libelle of de Autoweek. Maar eigenlijk is een sokken abonnement helemaal niet zo slecht bedacht. Als je een beetje ruwe voetzolen of scherpe teennagels hebt of gewoon veel op je sokken loopt, zijn je sokken namelijk niet zo’n lang leven beschoren. En dan is het fijn als je niet voortdurend zelf eropuit hoeft om nieuwe sokken te kopen, maar ze gewoon iedere maand per post ontvangt.

Scheermesjes

Scheren is zo’n verzorgingstaakje waar nooit echt een einde aan komt. Hoogstens een paar dagen nadat je je hebt geschoren, zijn de haartjes alweer zichtbaar. Als je om de paar dagen moet scheren, vliegen de scheermesjes er ook doorheen, tenzij je heel lang door blijft scheren met mesjes die eigenlijk allang hun beste tijd hebben gehad. Een abonnement op scheermesjes is daarom best handig.

Panty’s

Voor panty’s geldt in grote lijnen hetzelfde als voor sokken: ze zijn vaak helaas geen lang leven beschoren. Er is weinig voor nodig om ladders of gaten in je panty te krijgen. Om te voorkomen dat je rond blijft lopen in kapotte panty’s, is het handig als je iedere maand een verse voorraad aan de deur krijgt bezorgd.

Bloemen

Dit is misschien de meest opmerkelijke in ons lijstje: een abonnement op bloemen. Veel mensen hebben alleen bloemen in huis als ze die van iemand gekregen hebben. Maar als je nu zelf heel erg van bloemen houdt en altijd een mooi boeket in huis wilt hebben staan, kun je jezelf natuurlijk trakteren op een bloemenabonnement, zodat je regelmatig een verse bos krijgt.

Onderbroeken

Een abonnement op sokken is nog wel logisch, aangezien ze snel beschadigd kunnen raken. Maar elke maand nieuwe onderbroeken? Het is mogelijk om een abonnement op onderbroeken te nemen, maar we vragen ons wel af hoe noodzakelijk het is om elke maand nieuwe onderbroeken te ontvangen. Zo snel raken ze nu ook weer versleten.

Printerinkt

Een abonnement op printerinkt werkt over het algemeen iets anders. Je krijgt dan doorgaans niet met een vast interval nieuwe cartridges opgestuurd, maar je printer geeft een signaaltje wanneer er nog maar weinig inkt over is en vervolgens krijg je een nieuwe cartridge in de post. Eigenlijk best handig, want hoe irritant is het immers als je wilt printen maar geen inkt meer hebt. 

Wc-papier

Eigenlijk is het vrij briljant: een abonnement op wc-papier. Het is mogelijk en helemaal niet zo’n overbodige luxe. We verbruiken immers dagelijks wc-papier en zonder komen te zitten is geen optie. Bovendien is het altijd een beetje beschamend om met een groot pak wc-papier rond te moeten lopen bij de supermarkt, ondanks het feit dat we het allemaal nodig hebben. 

Deze abonnementen bestaan allemaal omdat ze toch in een behoefte voorzien. Noem het lui, maar eigenlijk is het best fijn om zelf nergens aan te hoeven denken of te hoeven regelen en gewoon bezorgd te krijgen wat je toch met regelmaat nodig hebt. Het blijft een klein beetje decadent, maar dat is misschien ook maar een ouderwetse gedachte in deze tijd van online shopping.