Wat is een crypto exchange?

In de blog zullen we jou meer vertellen over wat crypto exchange precies is en welke crypto exchange wij jou aanraden. Na het lezen van deze blog weet je alles over dit onderwerp en kun je direct aan de slag!

Allereerst is het natuurlijk goed om even uit te leggen waar we het precies over hebben. Crypto is een digitale munt, hiermee kan je dus digitaal geld versturen. Je kan ook investeren in deze crypto munten. Dan koop je dus met euro’s crypto op en vervolgens wacht je tot de munt meer waard is voordat je ‘m weer verkoopt. Deze munteenheden worden beheerd op basis van cryptografische algoritmes. Je kan dus niet naar een betaalbank gaan om crypto te pinnen. Het is enkel digitaal.

Tip! Als je meer wilt weten over een betrouwbare crypto exchange neem dan even een kijkje bij deze Bitvavo review.

Crypto exchange: dit is het

Maar laten we eerst eens even kijken wat crypto exchange nu precies is. Het. kopen en verkopen van cryptogeld noemen we natuurlijk handel. Maar om daadwerkelijk te kunnen handelen in munten moet je vaak een account hebben bij een crypto exchange. Je kan een crypto exchange dus zien als een digitale beurs waar kopers kunnen kopen en verkopen. Uiteraard in de hoop dat het meer waard wordt. Vaak heb je hiervoor een account nodig.

Het is de exchange die koper en verkoper bij elkaar brengt. Daarom betaal je altijd een beetje handelskosten over een deal. Maar deze bedragen zijn niet extreem. Vaak zit het tussen de 0,05% en de 0,25% bij een gemaakte transactie.

Waar moet je opletten bij een crypto exchange?

Het is allereerst belangrijk dat je bij een betrouwbare en veilige crypto exchange aansluit. Je wilt tenslotte dat het gewoon betrouwbaar is en dat je veilig kunt handelen in crypto-munten. Als je kiest voor een Nederlandse crypto exchange kun je allereerst gewoon in het Nederlands alles lezen en daarnaast kun je ook de klantenservice goed benaderen.

Het openen van een rekening, ook wel een wallet genoemd, bij een crypto exchange is vaak heel gemakkelijk. Maar voordat je geld op je wallet zet om te gaan verhandelen is het altijd verstandig om de reviews te lezen. Komen deze betrouwbaar en oprecht over? Dan kun je beginnen! Ook is het heel belangrijk dat je een veilige exchange kiest. Er is tenslotte veel geld te krijgen bij een crypto exchange dus helaas zijn er vaak hackers aan het proberen om binnen te komen. Hoef jij niets van te merken, mits je voor een betrouwbare en beveiligde crypto exchange kiest.

Is dit dan hetzelfde als een broker?

Nee, dat is niet helemaal hetzelfde. Bij een exchange worden zowel koper als verkoper bij elkaar gebracht. Dat is bij een broker anders. Hier wordt in principe alleen verkocht. Het is de broker die vervolgens een order plaats bij een exchange. Vaak kun je wel bij een broker heel gemakkelijk betalen. Maar tegenwoordig is ook er steeds meer mogelijk bij een exchange.