Gebruik de juiste hechtingsmethode voor een succesvolle afronding van de klus

Tijdens het klussen worden er veel dingen aan elkaar bevestigd. Het bevestigingen gebeurde vroeger voornamelijk met spijkers en schroeven. Tegenwoordig gebruiken we nog maar weinig spijkers en schroeven. Door de jaren heen zijn er ontwikkelingen plaats gevonden. Tegenwoordig worden de kitten en lijmen sterker en kunne ze voor meerdere klussen worden gebruikt. ???

Welke lijm of kit ga jij gebruiken?

De lijm wordt in principe gebruikt om twee objecten aan elkaar te bevestigen. Kit wordt daarentegen gebruikt om kieren of naden te dichten. Kit heeft een elastisch kenmerk. Het recht mee met materialen die kunnen uitzetten. Het lijm gaat uitharden en is vervolgens niet meer elastisch. Het afhankelijk van jouw kluis welke montagemethode jij gaat gebruiken. Er zijn enorm veel verschillende soorten kitten en lijmen. Ontdek welke kit of lijm geschikt is voor jouw klus op www.kittenenlijmen.nl.

Maak het eenvoudig met montagekit

Tijdens het klussen kom je verschillende zaken tegen. De ene keer lijm je twee materialen aan elkaar vast en de andere keer dicht je het gaatje met een beetje kit. Montagekit is de ideale oplossing voor het monteren van verschillende materialen. De eindsterkte van het montagekit is erg hoog, waardoor het voor enorm veel dingen gebruikt kan worden. Zelfs een vensterbank of drempel kan worden gemonteerd met het montagekit. Sommige soorten montagekit hebben daarnaast ook nog eens een zeer hoge aanvangshechting. Dit betekent dat het kit snel uithard. Dit is ideaal voor als jij bijvoorbeeld piepschuim wilt monteren. Bekijk welke eigenschappen jij nodig bent en zoek de kitsoort die bij jou past.

Stevig lijmen en kitten

Tegenwoordig bestaat er ook een combinatie van kit en lijm. Dit noemen we de lijmkit. Je kunt het product gebruiken om dingen aan elkaar te lijmen. Daarnaast is de lijmkit ook geschikt voor het monteren van verschillende materialen en het afdichten van kieren of naden. Het is opnieuw belangrijk om goed om de eigenschappen te letten van het lijmkit. Het is vooraf handig om te bedenken voor welke doeleinden jij de lijmkit wilt gebruiken. Wil je de lijmkit voornamelijk gebruiken in de badkamer? Wellicht is het dan verstandig om te kijken naar een waterdicht kitsoort.

Kleefgum

We zijn allemaal bekend met de posters. Vroeger werden de posters opgehangen door middel van een punaise. De punaise werd zo de muur ingedrukt om een poster op te hangen. Wij adviseren om een poster op te hangen door middel van kleefgum. Voornamelijk de kinderen zijn redelijk snel uitgekeken op een poster. Om de poster te verwisselen zonder beschadigingen, adviseren wij jou om kleefgum te gaan gebruiken. Kneed een beetje van het gum in je handen, plak het op de poster en bevestig het aan de muur. De kleefgum is te gebruiken voor items met een licht gewicht.