Lig je koukleumend in bed? Met een dekbedovertrek van katoen flanel is dat verleden tijd!

We hoeven je vast niet te vertellen dat een te warme omgeving de nachtrust niet bevordert. Maar ook wanneer je koukleumend in bed ligt, kan het lastig zijn om de slaap te vatten en ’s ochtends vroeg uitgerust weer wakker te worden. Ben jij een echte koukleum en heb je al van alles geprobeerd om het wat behaaglijker te krijgen in bed, maar is dat alles tot nu toe geen daverend succes? Kijk dan eens naar het materiaal waarvan jouw beddengoed is gemaakt. Grote kans namelijk dat je bij de aanschaf van jouw dekbedovertrek wél naar het leuke printje hebt gekeken, maar niet zozeer naar het materiaal waarvan het dekbedovertrek is gemaakt. Veel dekbedovertrekken worden uit katoen vervaardigd. Maar wist je dat er ook een verschil is tussen katoen en katoen? Van alle soorten katoen behoort flanel tot de warmste. Hieronder lees je er meer over.

Wat is flanel precies?

Flanel is een stof dat meestal gemaakt wordt van katoen, maar het kan ook van wol of synthetische vezels worden gemaakt. Flanel wordt zeer los geweven en wordt daarnaast ook nog eens geborsteld zodat het extra zacht wordt. Katoen flanel bijvoorbeeld wordt vaak aan één zijde geruwd. In een heel enkel geval wordt het katoen aan twee, dus beide zijden geruwd. Deze extra bewerking zorgt ervoor dat de vezels wat volumineuzer worden en een soort donslaagje krijgen.

Welke eigenschappen heeft katoen flanel?

Omdat katoen flanel geruwd wordt, voelt het heerlijk zacht en warm aan. Een dekbedovertrek van katoen flanel weet de warmte dan ook goed vast te houden en is ideaal voor mensen die het snel koud hebben in bed. Hoewel de stof bewerkt wordt, blijven de eigenschappen van het katoen gelukkig behouden. Ook een katoen flanellen dekbedovertrek ademt goed en kent een hoog vochtabsorberend vermogen. Dit alles bevordert een goede nachtrust.

Waar kan ik een dekbedovertrek van katoen flanel kopen?

Zou je graag een mooi nieuw dekbedovertrek van katoen flanel willen kopen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Cinderella. Hier vind je flanellen dekbedovertrekken in verschillende afmetingen en met diverse leuke prints. Denk bijvoorbeeld aan een tweepersoons dekbedovertrek 200×200 met een leuk ruit- of streeppatroon. In het filtermenu links op de pagina kun je het gewenste materiaal selecteren. Selecteer de optie ‘flanel’ en je krijgt meteen alle flanellen dekbedovertrekken te zien. Plaats jouw favoriete dekbedovertrek in je winkelwagentje, reken af en het koukleumen behoort voorgoed tot de verleden tijd!