Maak je eettafel de centrale plek in je huis

Lekker lang tafelen, borrelen of misschien wel werken, je eettafel is een belangrijke plek in je huis. En dan wil je natuurlijk ook lekker zitten! Een vervelende stoel kan namelijk je hele plezier vergallen. Je herinnert je vast nog wel de oncomfortabele stoelen waar je op school op zat. En iedereen heeft het weleens meegemaakt dat-ie na een avond in een restaurant of café blij was om eindelijk thuis weer op een fijne stoel of bank te zitten. In deze blog geven je daarom wat tips zodat jij de beste eetkamerstoelen kunt vinden voor aan jouw eettafel.

Met of zonder leuning?
Laten we beginnen met de eerste keuze die je moet maken. Neem je eetkamerstoelen met of zonder leuning? Een keuze die bepaald wordt door de hoogte van je tafel en de reden waarvoor je je eetkamerstoelen gebruikt. De hoogte is natuurlijk van belang om te weten of je de stoelen ook onder de tafel kunt schuiven. En het maakt ook uit waarvoor je de stoelen gebruikt, als je er voornamelijk aan zit om lang te tafelen of te borrelen kan een stoel met leuningen perfect zijn. Maar als je er vaak maar eventjes op zit en op een dag vaak gaat zitten en opstaat is een stoel zonder leuningen beter. Je kunt natuurlijk ook kiezen tussen stoelen in dezelfde stijl, maar de helft met en de andere helft zonder leuning.

Past het bij je eettafel en de rest van je interieur?
Als je eenmaal bepaald hebt hoe je stoel moet zijn qua comfort en functionaliteit kun je naar het uiterlijk van de stoelen gaan kijken. Heb je bijvoorbeeld al een eettafel dan moet het daar bij passen. Heb je bijvoorbeeld een eettafel of interieur in een industriële stijl, dan is het goed daar bij de stoelen ook op te letten. Heb je juist een wat drukker en vrolijker interieur dan kun je voor felle kleuren gaan. Denk bijvoorbeeld ook eens aan verschillende kleuren stoelen van hetzelfde model!

Waar vind ik eetkamerstoelen?
Er is natuurlijk online én offline het nodige te vinden en het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Kijk daarom bijvoorbeeld eens bij Sfeer.nl. Als je kijkt tussen de meer dan 650 verschillende eetkamerstoelen van Sfeer.nl zit er ongetwijfeld iets bij dat past bij jouw interieur en jouw eettafel. Je kunt gemakkelijk filteren op jouw favoriete stijl, kleur of materiaal, zodat je alleen de relevante eetkamerstoelen te zien krijgt. Voor inspiratie kun je natuurlijk ook gewoon tussen alle eetkamerstoelen kijken.