Onmisbare tips ter voorbereiding van een eerste date!

Heb je iemand ontmoet met wie je een klik hebt? En staat de eerste date al in je agenda? Superleuk! Toch is een eerste date is vaak een beetje spannend. Je weet niet goed wat je moet verwachten, dus het is misschien ook lastig om je hierop voor te bereiden. Gelukkig hebben we een aantal handige tips waardoor je jezelf wél goed kan voorbereiden op dit spannende, maar leuke moment.

1. Plan een passende date
Tijdens een eerste date kan je iemand écht goed leren kennen. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een activiteit die jullie beide leuk vinden. Drink een lekker drankje op het terras, zing samen mee met een leuke band tijdens een concert of laat jezelf van je sportieve kant zien in een kajak.

2. Geef jezelf de tijd
Een goed begin is het halve werk. Daarom is het belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om je klaar te maken voor de date. Neem een lekkere lange douche van te voren en wees hier ruim op tijd mee. Zo voorkom je dat je stress krijgt als je het niet redt.

3. Denk van te voren na over je kleding
Zorg dat je kleding al klaar ligt wanneer je jezelf gaat klaarmaken. Dit scheelt een hoop stress. Denk daarbij ook goed na over de activiteit die jullie gaan doen. Als je naar de bios of een restaurant gaat dan kan je gaan voor chic of casual, terwijl je tijdens een sportieve date het beste kleding kan dragen waarin jij je lekker kan bewegen.

4. Laat een vriend of vriendin weten dat je gaat daten
Of je jouw date nou via-via kent, je elkaar al vroeger hebt gesproken of je iemand online hebt ontmoet: het is altijd een aanrader om een vriend of vriendin te laten weten dat je een afspraakje hebt staan. Het komt vast allemaal wel goed, maar het is altijd fijn dat iemand weet waar je bent.

5. Wat neem je mee?
Als je op date gaat zijn er altijd een aantal belangrijke benodigdheden die je bij je moet hebben. Met je telefoon kan je jouw date laten weten dat je er bent en met een pinpas of contant geld kan je het etentje of de bioscoopkaartjes betalen. Heb je zo’n vermoeden dat het wel érg gezellig kan worden? Neem dan voor de zekerheid condooms mee. Je kan maar beter goed voorbereid zijn, nietwaar?!