Op zoek naar een fijne jas?

Wanneer het gaat om jassen is er een ruime keuze. Dit komt omdat er veel verschillen tussen zitten. Je draagt natuurlijk niet altijd dezelfde jas in elk seizoen. In de winter kunnen de temperaturen namelijk snel dalen. Wanneer dit het geval is heb je natuurlijk een warme jas nodig om niet kou te vatten. Leg je zomer- of lentejas maar weer in de kast, want hiermee overleef je de winter niet! In de lente is zo’n dikke winterjas niet nodig. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende jassen en welke geschikt is voor het seizoen!

Lentejassen

We beginnen bij de lentejassen. Deze hoeven niet dik te zijn want in dit seizoen schijnt de zon volop en wordt het weer warmer! Je kunt denken aan mooie bomberjacks, spijkerjack, overjassen en blazers. Deze zie je vaak in de lente, en zijn niet te warm, maar ook niet te koud! Ideaal dus voor de lente!

Zomerjassen

Als het goed is heb je in de zomer niet zo vaak je jas nodig! Toch kan het soms nog erg fris zijn in de zomer. Dan zijn eigenlijk de lentejassen ook perfect. Ook kun je denken aan blouses die je open kunt dragen als jas. Erg praktisch en bovendien kun je deze gemakkelijk uit doen wanneer de zon weer heerlijk schijnt!

Winterjassen

In de winter heb je een warme jas nodig. Het kwik kan namelijk erg snel dalen. Bij winterjassen moet je eigenlijk de comfort boven het uiterlijk kiezen. Nou hoeft ie natuurlijk niet spuuglelijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat de jas je goed warm houdt. Wol is het warmste materiaal voor een winterjas dus kies vooral daarvoor! Zorg dat je de jas een maatje groter koopt zodat er ook nog een dikke trui onder past. Een winterjas kan nogal een investering zijn, maar hierdoor kun je hem wel meer jaren gebruiken! Ga voor een winterjas van kwaliteit!

Herfstjassen

In de herfst is het een stukje warmer dan in de winter. In dit seizoen hoeft je jas dus niet zo dik te zijn. Denk hierbij aan parkajassen of een warme leren jas. Dit zou je ook nog altijd kunnen combineren met een sjaal voor als het iets kouder wordt!

Ook bestaan er tussenjassen. Dit zijn jassen die je tussen seizoenen door kunt dragen. Wanneer het bijvoorbeeld een stukje kouder wordt in de herfst kun je hiervoor kiezen. Wil je inspiratie op doen voor een mooie jas? Kijk dan eens op de webshop van Sans Online!