Thuiskantoor: deze artikelen zijn onmisbaar

In de vroege uurtjes al vast wat werk doen om in de middag met je kind mee te kunnen naar de orthodontist. ’s Avonds nog een nieuw idee uitwerken omdat je merkt dat je inspiratie hebt. Of gewoon thuiswerken omdat je Zzp’er bent. Het thuiskantoor is niet meer weg te denken uit jouw job. En om jouw kantoor aan huis compleet te maken hebben wij een lijst samengesteld van belangrijke artikelen voor op jouw werkplek.

Thuiswerken is het nieuwe normaal dat we misschien zelfs na de pandemie vaker gaan doen. Hoewel werken aan de keukentafel een flinke uitdaging was, zijn er nu wel heel veel kamertjes ingericht als thuiskantoor. En juist voor iedereen die op zoek is naar de juiste kantoorartikelen om de ruimte helemaal af te maken, hebben we deze blog geschreven. Laten we dus snel even kijken!

1. Verantwoorde werkplek

Laten we beginnen met natuurlijk het allerbelangrijkste, namelijk je werkplek moet ergonomisch verantwoord zijn. De uren dat je aan de keukentafel hebt doorgebracht kunnen natuurlijk niet meer. Een plek met een verstelbaar bureau en een comfortabele bureaustoel zijn essentieel voor een efficiënte werkplek.

Meer lezen? In dit artikel lees je hoe je jouw werkplek moet inrichten om klachten te voorkomen.

2. Multifunctionele apparaten

Je hebt natuurlijk je computer of een laptop. Maar er zijn nog meer apparaten die handig zijn in een thuiskantoor. Denk bijvoorbeeld aan een printer, scanner of een combinatie hiervan. Maar ook een tweede scherm kan erg handig zijn, want op deze manier kun je overzichtelijker werken. Zeker wanneer je in meerdere documenten of programma’s werkt. En laten we vooropstellen dat een goed koffiezetapparaat ook onder het kopje goede apparatuur hoort.

3. Back-upsysteem

Ook als je thuiswerkt kan er van alles verkeerd gaan. Apparatuur kan crashen, kinderen kunnen koffie over je toetsenbord gooien of de cavia eet je papierwerk op. Een back-upsysteem is erg belangrijk. Werk je met fysieke papieren? Dan kan een ouderwetse archiefkast uitkomst bieden. Maar vandaag de dag gaat zoveel online dat we je aanraden om te investeren in een online back-up systeem ergens op een externe harde schrijf op een Cloud. Dit werkt niet alleen prettig als je bijvoorbeeld sommige dagen wel op kantoor werkt, maar je weet ook zeker dat niemand ermee aan de haal kan. Wat hier ook goed bij past is een papierversnipperaar. Met de nieuwste regels rondom AVG, persoonlijke gegevens van mensen, is het belangrijk dat je vertrouwelijke informatie niet alleen veilig opbergt en opslaat. Maar ook vernietigt als je het niet meer nodig hebt.

4. Stabiel internet

Anno vandaag de dag hebben we natuurlijk stabiel internet nodig. Dat is absoluut een feit! Want tegenwoordig gebeurt alles op het internet. Denk aan online meetings, belangrijke calls met nieuwe klanten of presenteren van een belangrijke opdracht. Allemaal momenten dat je niet wilt dat je internet gaat haperen.

Weten hoe je jouw internet stabiel kunt maken en houden thuis? Lees dit artikel eens!

6. Goede telefoon

Een telefoon is tegenwoordig natuurlijk veel meer dan alleen een apparaat om op te bellen. Zeker als je onderweg bent, kan het zijn dat je snel akkoord moet geven op een mailtje. Feedback geeft op een artikel van een collega of snel je social media checkt. Een mobiele telefoon moet goed zijn, want het is een verlenging van je kantoor.