Tips en inspiratie voor jouw zwarte keuken

Ben je op zoek naar een zwarte keuken maar ben je bang dat dit te donker of saai wordt? Door een zwarte keuken goed te stylen creëer je een chique en rustige uitstraling waardoor het een echte eyecatcher is voor in een woning. Daarom lichten wij een aantal handige tips uit, zodat je het meeste haalt uit jouw zwarte keuken!

Combineer materialen

Een zwarte keuken past in feite in alle woonstijlen. Door te combineren met verschillende texturen en materialen worden zwarte keukens nooit saai. Wees niet bang om bijvoorbeeld zwart marmeren werkblad in te combineren met mat zwarte fronten. Door diverse texturen en materialen te combineren krijgt je keuken unieke uitstraling. Een lichte houten vloer past erg goed bij een zwarte keuken, want hout creëert warmte in de ruimte.

Voeg kleur toe aan een zwarte keuken

Maak je zwarte keuken persoonlijk door het toevoegen van kleur. Het grote voordeel aan zwart is dat je eigenlijk elke kleur hiermee kunt combineren. Een zwarte keuken kan snel donker en somber ogen. Verf de achterwand van de zwarte keuken in een kleur die past bij de rest van jouw interieur en zo zorg je ervoor dat jouw keuken helemaal tot zijn recht komt. Of kies juist voor een uitgesproken fel gekleurde tegel op de achterwand. Onze tip: neem een kijkje op Pinterest om inspiratie op te doen. Zo krijg je vast een goed idee van wat je wilt.

Opvallende woonaccessoires

Woonaccessoires maken een ruimte helemaal af, zo ook een zwarte keuken! Zoek contrast in kleur en materiaal voor een sfeervol resultaat. Zet bijvoorbeeld een mooie houten snijplank op het aanrecht of zet een kleurrijke vaas met bloemen. Het leuke van accessoires is dat je sneller vervangt dan een nieuwe keuken. Zo kan de eenvoudig sfeer en accentkleuren steeds wisselen. Het mooie van zwart is dat het met vrijwel elke kleur te combineren valt, waardoor je keuken steeds volgens de laatste trends kan stylen.

Planten in de keuken

Planten maken elke ruimte af! Ze passen perfect in een zwarte keuken en geven een fris accent. Zet bijvoorbeeld een grote plant in de hoek van de keuken en zet een kleiner plantje op een plankje. Wat ook super leuk staat (én tegelijkertijd handig is!) dat is om kruidenplantjes in huis te halen. Zet ze op een plankje in de keuken en de ruimte ziet er al gelijk een stuk gezelliger uit. Bovendien kun je er ook nog eens mee koken, een win-win situatie dus.

Persoonlijk advies

Overtuigt dat een zwarte keuken ook bij jou past? In de winkels van Kitchen4all vind je verschillende zwarte keukens in diverse opstellingen. Onze adviseurs klaar voor een passend advies en helpen wij je vrijblijvend op weg naar de juiste indeling in de keuken. De keuzes die tijdens een adviesgesprek bij worden gemaakt worden omgezet in een gratis 3D-ontwerp. Zo kan je goed zien wat de mogelijkheden van de keuken zijn.