Verschillende weetjes over gitaren

Speel je al jaren gitaar, en denk jij alles van het instrument af te weten? Weet jij hoe duur de duurste gitaar ter wereld is? Wat het record is voor meeste aanslagen per minuut? Welk gitaar model het meeste wordt verkocht? Er zijn heel veel leuke, grappige en interessante weetjes over de gitaar. Wij heb er een aantal voor je op een rij gezet.

 

Uitvinder

Wist je dat de uitvinder van de gitaar zelf helemaal geen gitaar kon spelen? Leo Fender heeft de “Telecaster” en de “Stratocaster” gitaren uitgevonden, wat verschillende versies zijn van de elektrische gitaar. Echter kon hij zelf helemaal geen gitaar spelen. Gelukkig wist hij er wel héél veel van af!

Duurste gitaar

De duurste gitaar ter wereld is op dit moment een Fender Stratocaster. Deze gitaar werd tijdens een veiling verkocht om geld in te zamelen voor de slachtoffers van een tsunami. Voor deze veiling hadden diverse beroemde artiesten de gitaar gesigneerd waardoor het een geweldig collectorsitem werd. De gitaar is uiteindelijk verkocht voor 2,1 miljoen Euro!

Snelste gitarist

De snelste gitarist ter wereld is waarschijnlijk de Braziliaan Tiago Della Vega of de Amerikaan John Taylor. Helaas is het geen officieel record in het Guinness Book of Records dus is er geen officieel bewijs van. Er gaan verhalen rond dat Tiago Della Vega in 2011 een nummer speelde van 340 bpm (beats per minute) en dat John Taylor een record op zijn naam heeft staan va 600 bpm. Als je nu het internet afstruint kom je video’s tegen van gitaristen die zelfs 1300 tot 4000 bmp kunnen spelen. Maar of dit écht zo kan, of dat dit fake is, dat is helaas niet bekend. Maar knap is het wel!

Luchtgitaar

Wist je dat er een officieel kampioenschap luchtgitaar spelen bestaat? Ja echt waar! In 1996 werd het eerste wereldkampioenschap georganiseerd. Sinds 2008 worden ook in Nederland en België kampioenschappen luchtgitaar spelen gehouden. Ondertussen komen deelnemers uit zo’n twintig verschillende landen om samen te strijden om de titel.

Maxiaxi.com

Wil je ook graag een gitaar kopen? In het aanbod van MaxiAxi kun je terecht voor gitaren waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!