Tips voor meer opbergruimte in huis

Een rommelig huis is vaak een gevolg van te weinig opbergruimte. Spullen hebben geen vaste plek en slingeren dus overal rond. Hiermee komt jouw mooie interieur helemaal niet goed tot zijn recht. Super jammer! Gelukkig zijn er een aantal manieren om zelfs in een kleine woning extra opbergruimte te creëren. Je leest 6 handige tips in het onderstaande artikel.

Tip 1: Gebruik een dressoir als tv-meubel

Een minimalistisch tv-meubel of een nisje voor de tv is natuurlijk prachtig, maar doet niets op het gebied van opbergruimte. Je kunt daarom beter een dressoir met lades en/of kastdeurtjes in de zithoek neerzetten. Let wel goed op de hoogte van de kast en dus de kijkhoogte van de tv.

Tip 2: Creëer opbergruimte onder het bed en bankstel

Er blijft veel ruimte onbenut onder het bed en onder de bank. Er zijn speciale bedrollers en opbergboxen op wieltjes verkrijgbaar die je er gemakkelijk onder kunt schuiven. Een stijlvoller alternatief is een bed, bank of slaapbank met opbergruimte. Er zijn daarnaast hockers en bijzettafels met een klep of deksel verkrijgbaar.

Tip 3: Koop extra hoge kasten

Vooral in voorraadkasten en in de slaapkamer is het slim om extra hoge kasten neer te zetten. Koop een (kleding)kast die helemaal tot het plafond komt. Je kunt de lege ruimte bovenop je huidige kast ook optimaal benutten door er manden, boxen of dozen op te zetten. Zorg er wel voor dat ze qua kleur passen bij het interieur. Anders kan het alsnog een beetje rommelig ogen.

Tip 4: Bevestig planken aan de muur

Met een paar wandplanken kun je snel en eenvoudig meer opbergruimte creëren. Het is ideaal voor het opbergen van boeken, servies, eten en speelgoed (eventueel in mandjes). Hang ze dus gerust in de keuken, kinderkamer, het thuiskantoor of gewoon in de woonkamer.

Tip 5: Zet een slaapbank in de logeerkamer

De logeerkamer is de ideale plek om extra kasten neer te zetten. Maak ruimte vrij door het grote logeerbed te vervangen voor een compacte slaapbank. Tegenwoordig zijn slaapbanken net zo comfortabel als een echt bed. De logees zullen dus nog steeds tevreden zijn.

Tip 6: Deel kasten zo efficiënt mogelijk in

De laatste tip is om alle kasten zo logisch en efficiënt mogelijk in te delen. Maak gebruik van bakjes, handige opbergsystemen en labels. Wanneer je alles netjes organiseert, ontstaat er ineens veel meer ruimte dan wanneer je de spullen zomaar in een kast of lade ‘gooit’.