Ultieme tips om de slaapkamer in te richten

De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt en heel wat uren doorbrengt. Maar het is daarnaast ook een hele leuke ruimte om in te richten. Met een paar simpele toevoegingen kun je al een gezellig interieur creëren. In dit artikel lees je 6 ultieme tips om de slaapkamer zowel stijlvol als praktisch in te richten.

  1. Investeer in een goed bed

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Besteed daarom extra veel aandacht aan dit element. Kijk welk formaat het beste past in de ruimte en let op het materiaalgebruik. Natuurlijk mag je het belangrijkste aspect van het bed niet vergeten: het comfort. Investeer in een bed van hoge kwaliteit zodat je er nog jaren heerlijk op kunt slapen. Je kunt bijvoorbeeld een waterbed kopen en het matras helemaal zelf samenstellen. Bepaal de ideale hardheid en ondersteuning (de stabilisatie) voor de aller beste nachtrust.

  1. Let op de hoogte van het nachtkastje

Een stijlvolle look zit ook in de details. Je laat het bed beter tot zijn recht komen als het nachtkastje er goed bij past. Het is natuurlijk mooi wanneer de stijl, kleur en/of het materiaal overeenkomt met het bed. Maar ook de hoogte van het nachtkastje heeft veel invloed op het uiterlijk. Zorg ervoor dat het ongeveer dezelfde hoogte heeft als het matras. Op deze manier lopen de lijnen mooi door en zijn de twee meubelstukken in balans.

  1. Gebruik rustige kleuren

In de slaapkamer moet je echt tot rust kunnen komen. Een kleurenpalet met zachte, neutrale en gedempte tinten kan hierbij helpen. Voer het rustige kleurenpalet door in de basis (vloer en muren) en in de meubelstukken.

  1. Zorg voor veel opbergruimte

Een opgeruimde slaapkamer oogt rustgevend en direct een stuk luxer. Creëer daarom voldoende opbergruimte in de kamer. Bijvoorbeeld met een extra hoge kledingkast of opbergboxen. Vergeet daarnaast niet om de ruimte onder het bed te benutten. Er zijn eventueel waterbedden met ingebouwde opberglades verkrijgbaar. Deze bedden met opbergruimte zijn ideaal voor in kleine slaapkamers!

  1. Breng sfeer in de slaapkamer met verlichting

Maak een lichtplan als je de slaapkamer gaat inrichten. Met dit plan bepaal je niet alleen de plek van het functionele licht, maar ook de positie van de gezellige sfeerlampen. Vind je dit lastig? Maak dan gebruik van een dimmer. Hiermee kun je het felle licht van de plafondlamp gemakkelijk veranderen in zachte sfeerverlichting.

  1. Leg een vloerkleed onder bed

Met een vloerkleed krijgt iedere slaapkamer een stijlvolle uitstraling. Leg het kleed naast of onder het bed om dit middelpunt nog meer te benadrukken.