Trends op het gebied van raamdecoratie voor 2022

Soms zie je niet dat een kleine verandering een hele grote verandering teweeg kan brengen, tot je het veranderd hebt. Vaak geldt dit voor raamdecoratie ook. Hoewel je denkt dat verschillende typen raamdecoratie écht geen waanzinnig verschil gaan maken, kan raamdecoratie echt heel veel betekenen voor de sfeer van een ruimte. Benieuwd wat voor 2022 de trends zijn op het gebied van raamdecoratie?

Shutters

Het houten karakter van shutters past heel goed in vrijwel elk huis met welke interieurstijl dan ook. Het fijne aan goedkope shutters is dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende soorten maten en kleuren, maar ze als gemene deler hebben dat ze privacy kunnen bieden zonder de ruimte te veel te verduisteren. Daarnaast zijn shutters, zoals die van Shutterkoning, heel makkelijk bedienbaar, in slechts één beweging kun je alle horizontale delen tegelijkertijd bewegen.

Donkere raamdecoratie

Ook donkere raamdecoratie is echt een trend voor 2022. Sowieso zijn de laatste jaren zwarte of donkere accessoires in huis heel trendy. Denk bijvoorbeeld aan zwart staal wat gebruikt wordt bij deuren (in ongeveer elke aflevering van Kopen zonder Kijken bijvoorbeeld), of zwarte kranen of kleine decoratie accessoires. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft donkere raamdecoratie de ruimte optisch helemaal niet veel donkerder te maken. Daarnaast geeft donkere raamdecoratie direct een luxe uitstraling aan een ruimte.

Slimme raamdecoratie

‘Slimme’ oplossingen of accessoires worden steeds vaker toegepast in huizen. Hierbij wordt slimme technologie gecombineerd. Zo bestaat er tegenwoordig ook slimme raambekleding. Hierdoor kun je je raambekleding via een app op afstand bedienen. Daardoor hoef je niet op te staan om elk gordijn apart dicht te doen, maar kun je met een druk op de knop alle raamdecoratie in een keer sluiten.

Raamdecoratie als eyecatcher

Ook raamdecoratie als eyecatcher laten fungeren is een echte trend voor 2022. In plaats van de raamdecoratie in te laten blenden met het interieur, laat je de raamdecoratie er juist uitspringen door een contrasterende kleur te gebruiken.