Zo creëer je in een handomdraai een wellnessgevoel thuis

Liefhebbers van de sauna of wellness zullen als geen ander weten hoe fijn het gevoel kan zijn wanneer je net uit de sauna stapt. Je huid gloeit, je voelt zweetdruppeltjes van je hoofd vallen en voelt de koude lucht van de ruimte buiten de sauna. De heerlijke geur van eucalyptus komt je tegemoet en maakt je direct zen en rustig. In een wereld waar alles snel, flexibel en onverwachts lijkt te zijn, is dit gevoel iets wat we waarschijnlijk allemaal meer kunnen gebruiken. Hoe zorg je voor dit gevoel ín huis, door bijvoorbeeld een sauna voor thuis aan te schaffen?

Geurstokjes

Zoals we al even noemden helpt de geur van een wellness enorm bij het hebben van een wellness-ervaring. Bekende geuren zoals Eucalyptus dragen enorm bij aan het gevoel van rust in huis.

woman lifting his leg

Kaarslicht

Kaarsen geven natuurlijk enorm veel sfeer. Kaarslicht zorgt voor een warm, knus en rustig gevoel in huis en geven daarnaast ook fysieke warmte af. Kaarsen kunnen een ruimte in een mum van tijd een ander gevoel geven. Laat dus een heet bad vollopen, licht uit, kaarsen aan, en geniet van de rust die het met zich meebrengt.

Neem de tijd

Het fijne aan een sauna-ervaring is natuurlijk ook dat je geen externe prikkels hebt, omdat je je telefoon in je kluisje bewaart. Het is echt belangrijk dat je een paar uur volledige rust neemt. Hoewel het misschien minder makkelijk is om jezelf dat thuis te gunnen (de was moet bijvoorbeeld nog uitgehangen worden, of je ziet en mail binnenkomen op je laptop), is het toch belangrijk dat je jezelf die rust gunt om een écht wellenssgevoel te kunnen creëren.

Self-care

Een beetje lief voor jezelf zijn is natuurlijk altijd goed. Verwen jezelf eens door wat maskertjes in huis te hebben en jezelf lekker te vertroetelen. Voor een extra wellnessgevoel kun je ook wat komkommerschijfjes op je ogen leggen, hierdoor laat je je wallen ook als sneeuw voor de zon verdwijnen.

De natuur in

Als er iets is wat écht rust kan brengen, dan is het de natuur wel. Wanneer je de frisse lucht van een bos inademt, ruim je de dennenbomen of eiken om je heen en zal er waarschijnlijk automatisch een gevoel van rust over je dalen. Een combinatie van twee werelden (wellness en natuur) zou je kunnen maken door te kiezen voor een buitensauna. Zo kun je buiten zijn en toch genieten van een sauna. Benieuwd? Buitensauna’s bekijken doe je gemakkelijk online.