Welke geurtjes hebben de beste namen, en waarom?

Er zijn zo veel verschillende parfums en geurtjes op de markt. Wij hebben degene met de meest unieke en pakkende namen op een rij gezet. Benieuwd wat wij de beste naam vinden, lees dan snel deze blog.

Het verzinnen van namen voor geurtjes is een vak apart. Zo zijn er parfums die al honderden namen een bepaalde naam in hun collectie hebben die goed blijft verkopen. De geur is natuurlijk belangrijk, maar onderschat de kracht van een goede naam niet. Wanneer je zelf een geurtje zou maken, mag je dan ook niet zomaar een naam gebruiken. Vaak is er een patent afgegeven voor een bepaalde naam. Een goede naam maakt een geur en een bepaalde parfum nog krachtiger.

De beste namen voor geurtjes op een rij:

Omdat wij zo weg zijn van bepaalde namen hebben we ze eens op een rij gezet. Ben jij het eens met deze top 4?

#1 J’adore van Dior

Wanneer we het hebben over een wereldwijd bekende geur, dan is het toch deze die je gelijk ruikt wanneer je een parfumswinkel binnenloopt. J’adore betekent in het Frans: ‘ik hou van jou’. Het klinkt ook heerlijk wanneer het met een Frans accent wordt uitgesproken. Naast de geur is dit dus zeker onze nummer één

#2 One Million van Paco Rabanne

De naam in combinatie met de fles maakt deze geur toch wel een echte klassieker. Zo krijg je bij One Million het gevoel dat letterlijk goud in handen hebt. De fles is namelijk een goudstaaf. De geur moet je echt van houden, maar toch wordt hij ontzettend goed verkocht. Mede door de slimme marketing.

#3 La vie est belle van Lancome

‘’Het leven is mooi’’. De letterlijke vertaling van het geurtje La vie est belle. Daarmee ga je in het hoofd zitten van je koper. Die denkt: ‘wanneer ik deze parfum koop zal ik een mooier leven hebben.’ Weer zo’n ontzettend slimme naam voor een geurtje.

#4 Cool water van Davidoff

Wij vinden deze naam zo goed omdat hij gelijk zegt waar de geur voor staat. Een frisse geur zonder al te veel poes pas. Je wil fris ruiken en het gevoel hebben dat je net heerlijk onder de douche vandaan komt. Deze staat daarom voor ons op plek vier in de lijst.

Wil jij nu een lekker geurtje kopen voor jezelf of iemand anders. Bekijk dan eerst wat voor chemische stoffen er precies in het geurtje zitten. Bekijk hiervoor deze website.