Zijn er ook speeddates en borrels voor de LGBTQ+ gemeenschap?

Iedereen die op wat voor manier dan ook afwijkt van de hetero-norm, zal weten dat daten een stuk ingewikkelder is. Je vist als homo-, bi- of panseksueel nou eenmaal in een iets kleinere vijver. Daarom kan het heel fijn zijn voor mensen in de LGBTQ+ gemeenschap om een plek of evenement te hebben waarvan je zeker weet dat iedereen die komt van elkaar weet dat ze dezelfde seksuele oriëntatie hebben. Zo loop je ook minder kans om een blauwtje te lopen, omdat het moeilijk van een ander persoon inschatten is of hij/zij óók op jou zou kunnen vallen. Wat overigens voor hetero’s natuurlijk net zo’n risico is!

Borrels of speeddates in Amsterdam

Gelukkig zijn er ook speeddates en borrels die speciaal ontworpen zijn voor mensen van de LGBTQ+ gemeenschap. Of je daar nou de liefde van je leven vindt of niet, het is altijd fijn om nieuwe mensen te leren kennen waarmee je iets gemeenschappelijks hebt! Woon je in de hoofdstad, dan kun je terecht bij speeddaten Amsterdam. Perfect voor wanneer je niet weet waar je mensen moet leren kennen in de drukke hoofdstad.

Het fijne aan deze speeddates is dat er verschillende samenstellingen mogelijk zijn. Zo kun je kiezen voor een combinatie van mannen en vrouwen, maar ook man-man en vrouw-vrouw.

Buiten de hoofdstad

Ook buiten Amsterdam kun je als lid van de LGBTQ+ gemeenschap terecht voor gezellige borrels of speeddates met gelijkgestemden. Er worden namelijk speeddates georganiseerd op verschillende organisaties in Nederland – zo is ook speeddaten Utrecht in het leven geroepen! Het fijne aan deze speeddates is dat er verschillende samenstellingen mogelijk zijn. Zo kun je kiezen voor een combinatie van mannen en vrouwen, maar ook man-man en vrouw-vrouw.

De voordelen

Naast dat het natuurlijk vooral heel gezellig is op de borrels, zijn er ook nog andere bijkomende voordelen die allesbehalve verkeerd zijn! Zo krijg je op elke speeddate een gratis drankje en gratis hapjes. Dat klinkt goed, toch? Dat lijkt ons sowieso de moeite waard om te gaan, ook al ontmoet je niet de nieuwe liefde van je leven. De kans is groot dat je er een hele gezellige avond aan overhoudt.