5 Gekste dingen die jackpot winnaars ooit hebben gedaan

Als je een willekeurig persoon vraagt naar wat zijn of haar droom is, dan is het niet onwaarschijnlijk dat deze zal antwoorden met: “de loterij winnen!” Als de jackpot op jouw naam valt en je ineens honderdduizenden euro’s of misschien zelfs wel meer dan een miljoen wint, dan lijkt dat het ultieme geluk. Echter heeft niet elke jackpotwinnaar zo’n succesverhaal, en zijn er ook een paar verhalen bekend van jackpotwinnaars die wel héle gekke dingen hebben gedaan na het behalen van hun jackpots. Benieuwd? Wij hebben onze top 5 voor je opgesomd.

Geluk bij een ongeluk?

Tamara uit Tilburg had wel een heel gek jaar in 2017. Nadat ze eerst haar moeder en daarmee haar beste vriendin verloor, won ze 10 miljoen euro uit de staatsloterij. Hoewel geld en het ontbreken van financiële zorgen ontzettend fijn waren, zegt ze eerlijk dat geld absoluut niet gelukkig maakt. Zo zegt ze in een interview met RTLNieuws: “Maar toch zou ik liever mijn moeder terug willen, of in een liefdevol gezin zijn opgegroeid.” Na het winnen van de jackpot heeft Tamara een paar maanden gereisd en een tijd op Bali vertoefd, wat haar zware jaar ook weer een stuk beter maakte. En gelukkig maar!

40% naar je favoriete team

Sommige mensen zijn zó fan van een sport, dat ze hun gewonnen geld er het liefst in willen investeren. John McGuinness, een Engelsman, won 10 miljoen dollar in de Engelse Lotto in 1977 en besloot 40% van zijn gewonnen geldbedrag te investeren in zijn favoriete voetbalteam. Tevergeefs, helaas, want met het team bleek het al snel slechter en slechter te gaan. Binnen tien jaar was John zijn totaal gewonnen geldbedrag weer kwijt. In 2012 gaf hij toe een domme beslissing te hebben gemaakt en dat de investering het begin van zijn faillissement zou hebben betekent. Ai…

Een waterpark

Als je als ouders de jackpot wint en weet dat je kinderen heel erg van waterparken houden, wat doe je dan? Volgens the familie Kutey is het dan een verstandige beslissing om het gewonnen bedrag te investeren in een waterpark, zodat je kinderen hun droom kunnen verwezelijken. Het gedoneerde bedrag kwam neer op ongeveer zo’n 250,000,- euro.

slot machine with assorted color buttons

Een stukje maan

Ja, je leest het goed. David Copeland was een Engelsman die iets meer dan een miljoen won in de Engelse loterij. Al snel besloot hij wat hij met dat geld ging doen: hij wilde een stukje van de maan kopen. Het is niet zeker waar Copeland de mogelijkheid heeft gevonden om een stuk land te kopen en van wie hij dit dan heeft gekocht, maar een cool verhaal is het zeker. Wij zijn erg benieuwd of David Copeland zijn eigen stuk land inmiddels al een keer bezocht heeft.

Geld maakt niet gelukkig

In 1998 won Gerald Muswagon 10 miljoen dollar in de Amerikaanse loterij. Het is logisch dat je zo’n winst even wil vieren – dat lijkt ons logisch. Toch kreeg Gerald geen genoeg van alle drank en alle feestjes en had hij binnen een paar jaar al zijn geld opgemaakt. Hij raakte depressief omdat hij alles wat kwijtgeraakt en overleed uiteindelijk in 2005 aan de gevolgen van zelfmoord.