Bitcoin steeds meer trending in Nederland

We hebben het geluk om in een land te wonen dat ongelooflijk ‘crypto’-vriendelijk is. Crypto, zoals je nu weet, is de naam van digitale valuta als een genre van geld. Zoals obligaties, aandelen, munten, papieren biljetten en edelstenen genres van waarde of geld zijn, is crypto een soort valuta. Vandaar de naam cryptocurrency. Als je vrij snel veel geld wilt verdienen, een op blockchain gebaseerd bedrijf of zelfs een mijnbouwbedrijf op Nederlandse bodem wilt ontwikkelen, leef je tot 2023 een luxe belastingvrij zakenleven. Gezien de volatiliteit van cryptowaarde kan dat een enorme winst als je voorzichtig bent. Nogmaals, dit is geen financieel advies.

Markt voor crytptocurrency

De markt voor cryptocurrency schommelde de afgelopen maand meer dan 100 miljard euro. In context is dat een beweging van 31% in ongeveer evenveel dagen. Het voelt ook niet als slechts 1% per dag, want als je naar de uurgrafieken kijkt, word je zeeziek. Zoek eens uit hoeveel Nederlandse bedrijven al “blockchain” in hun naam hebben staan, en zijn er heel veel cryptocurrency exchanges in Nederland.Een simpel voorbeeld hiervan is het gebruik van blockchain in de landbouw kan voor Nederland een intrigerende ontwikkeling zijn om de zelfvoorzienende en overdekte landbouwvelden voort te stuwen, aangezien consumenten de volledige levensduur van het product dat ze consumeren kunnen volgen. Een groeiend verlangen onder de gemiddelde consument en een must voor de gezondheidsbewuste.

Voor de consument

Vanuit consumentenoogpunt is het geweldig! Geen tussenpersonen, niemand die woedend belt voor een rekening-courantkost of de kaart die je gisteravond aan de bar hebt achtergelaten, blokkeert. Je zult zien dat deze gelokaliseerde retailtoepassingen van cryptotransacties zoals het kopen van koffie en schoenen de uitlopers zijn van de blockchain van de berg. Bijvoorbeeld; als er een uitgave op uw account komt, die u niet heeft gemaakt, is het niet uw woord tegen Visa / MasterCard / Maestro, omdat blockchain functioneert als een venster waar iedereen naar kan kijken. Ze kunnen niet elke gespecificeerde aankoop zien, maar eerder dat er een is gebeurd en hoeveel het was. Het kan niet worden vervalst, net zoals uw vingerafdruk dat niet kan, en het geld beweegt alleen na uw initiatie en de ontvangst van dat geld aan de ontvangende kant. Daarom ligt het bewijs bij ons allemaal, niet bij de ene partij boven de andere.