Geen zin om weer standaard aardappels, vlees en groenten te eten? 3 tips!

Komen die standaard aardappels, vlees en groenten jou inmiddels ook behoorlijk de neus uit? Maar heb je ook geen zin in één van de drie P’s (pannenkoeken, patat of pizza)? Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan toch zelf de keuken in te duiken. Iedere dag buiten de deur eten is immers voor de meeste mensen niet te betalen. Gelukkig kan koken een leuke bezigheid zijn, mits je weet wat je wilt koken natuurlijk. Vooral wanneer je dag in dag uit moet koken, kan het best zijn dat je op een gegeven moment totaal geen inspiratie meer hebt. Je komt dan vaak al snel uit bij één van de drie P’s óf aardappels, vlees en groenten. Toch is het mogelijk om ook in zo’n situatie een heerlijke en smakelijke maaltijd op tafel te toveren. Hoe? Dat lees je hieronder.

Spice it up met kruiden en specerijen

Wanneer je op vakantie bent in het zuiden van Europa en daar uit eten gaat, zal het je wellicht opvallen dat het eten daar veel meer gekruid en vaak ook pittiger is. Niet zo gek dus dat veel buitenlanders onze stamppotten zo saai en flauw vinden smaken! Hoewel we in ons kikkerlandje niet echt gewend zijn om met kruiden en specerijen te werken, kunnen ze wel degelijk een boost geven aan je avondmaaltijd. Stap uit die comfortzone en kijk eens verder dan die potjes zout en peper! Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende kruiden en specerijen te koop dat je zelfs van jouw standaard zuurkoolstamppot een waar culinair hoogstandje kunt maken. Kortom, spice it up met kruiden en specerijen! Online te koop bij Naturaplaza.

Haal die stoffige kookboeken maar tevoorschijn

Bijna iedereen heeft wel enkele kookboeken in huis liggen. Bij sommige mensen vallen de kookboeken door het veelvuldige gebruik bijna uit elkaar, terwijl bij andere mensen de kookboeken enkel en alleen stof liggen te happen. Ontzettend zonde toch eigenlijk om daar geen gebruik van te maken?! Kookboeken zijn vaak een hele goede methode om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Je hoeft echt niet het hele recept te volgen, want je kunt er ook voor kiezen om slechts bepaalde delen van het recept te maken of om meerdere recepten met elkaar te combineren. Probeer het zelf eens uit!

Een maaltijdbox voor als je het écht niet meer weet

Weet je zelfs na het doorbladeren van al die kookboeken niet wat je moet koken? Dan is een maaltijdbox een ware uitkomst. Een maaltijdbox is ideaal wanneer je het écht niet meer weet. De bekendste is die van HelloFresh. Je sluit hierbij een soort abonnement af waarbij je iedere week of eens in de zoveel tijd een compleet boodschappenpakket thuis geleverd krijgt. Hierin zitten alle ingrediënten (inclusief bijbehorend recept) die jij nodig hebt om de door jou uitgekozen gerechten te kunnen maken. Het enige wat je hoeft aangeven is welke gerechten je wenst te maken. De ingrediënten en recepten worden vervolgens speciaal voor jou bij elkaar gesprokkeld. Wel zo makkelijk!