Het mixen van materialen in je interieur

Wil je graag een twist geven aan je interieur, maar weet je niet goed hoe? Mix dan eens verschillende materialen met elkaar. Om ervoor te zorgen dat je interieur geen druk geheel wordt geven we je hieronder een aantal tips hoe jij de perfecte mix creëert.

Warm en koud

 Bij de woorden warm en koud denk je misschien niet meteen aan interieur. We bedoelen hiermee dat er warme en koude materialen bestaan. Onder warme materialen vallen niet alleen stoffen, zoals bouclé, velvet en linnen, maar ook hout en rotan. Voorbeelden van koude materialen zijn marmer, beton, metaal en (PU-)leder. Deze materialen contrasteren met elkaar en zijn daarom prachtig te combineren. Wil je rustig beginnen, kies dan een eettafel bestaande uit een houten blad en metalen onderstel, een bouclé fauteuil naast een metalen bijzettafeltje, een paar stoffen kussens op je leren bank of een wollen vloerkleed op je betonnen vloer. Pak je het liever wat groter aan, mix dan meerdere woonitems gemaakt van verschillende materialen met elkaar.

Rustige tinten

Als je materialen met elkaar gaat mixen kan het al snel druk worden. Houd het daarom rustig qua kleurgebruik. Door voor één basiskleur te kiezen en deze aan te vullen met wat rustige tinten die matchen bij de basiskleur, houd je jouw interieur clean. Houd je juist wel van wat kleur in huis, plaats dan een aantal kleurrijke accessoires in je interieur. In de collectie van Richmond Interiors vind je prachtige eyecatchers die goed te combineren zijn met elkaar. In het assortiment zie je veel goudkleurige accessoires, maar ook roze is een kleur die vaak terugkomt. Plaats een of meerdere gouden vazen op je tafel. En maak een echt statement door naast je bankstel een opvallend roze ornament in de vorm van een dier neer te zetten.

Mix aan stijlen

  Door het mixen van materialen zorg je ook meteen voor een mix tussen interieurstijlen. Velvet heeft bijvoorbeeld een luxe uitstraling en past goed in een klassieke, hotel chique stijl. Metaal en leder passen dan weer beter in een industrieel, modern interieur. Als je deze materialen combineert met elkaar, creëer je een prachtige mix tussen verschillende stijlen.

Het is handig om van tevoren een moodboard te maken. Op een moodboard plaats je alle meubels en stijlen die jou aanspreken. Je ziet dan in één oogopslag welke woonstijlen goed bij jou passen. Zo heb je het beste van beide werelden in huis en kom je heerlijk thuis.